Walkers inkiväärikeksi-juustokakku

page.title

Annoksia: n.10

Pohja:
150 g Walkers Inkiväärikeksejä  
40 g voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
100 g maitorahkaa   
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1½ dl Mackays Limettitahnaa (lime curd)  
1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
½ dl sitruunan mehua (sitruunasta puristettuna)

Koristeeksi:
3 Walkers Marenkia murennettuna
sitruunaviipaleita
100 g sukaatteja

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

Pingota 15-22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Nosta pohja kylmään odottamaan.

Laita täytteen liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka, sokeri, sitruunatahna ja sitruunankuoriraaste.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi.  Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatelehdet sitruunamehuun, sekoita tasaiseksi.

Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin, mieluiten seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele.   

Koreasti grillaten

Tänä kesänä grillataan herkkuja korealaisittain. Aitoa korealaista makua ruokiin saat Sempion korealaisilla tuotteilla; marinadeilla, chilitahnoilla ja kimchillä. Ssamjangia eli korealainen maustetahn

...

Lue lisää »

Lue kaikki artikkelit