Tältä sivulta löydät vastaukset useisiin meille tulleisiin kysymyksiin. Vastaamme mielellään tuotteittamme koskeviin kysymyksiin. Voit kysyä, antaa palautetta ja kehitysideoita ota yhteyttä sivullamme.

Allergeeni- ja kasvis/ vegaani ruokavaliotiedot

Katso tästä tuotteidemme tarkemmat allergeeni- ja kasvis/vegaani ruokavaliotideot

Tuotteiden myyntipaikat

Fine Foodsin omat tuotemerkit Spice Up! ja Jam It! sekä edustetut tuotemerkit ovat valikoimissa miltei kaikissa päivittäistavarakauppaketjuissa. Valikoimat vaihtelevat kaupoittain. Laajin valikoima tuotteitamme löytyy suurimmista Prismoista ja suurimpien kaupunkien Citymarketeista. Tuotteita löytyy hyvä valikoima myös S-Marketeista ja K-Supermarketeista. Suppeammat valikoimat löytyvät useimmista päivittäistavarakaupoista. Jos tuotetta ei löydy kaupan hyllystä, ota meihin yhteyttä niin katsomme miten voimme auttaa sinua.

Tuotteiden säilyvyys

Suurin osa tuotteistamme on säilykkeitä, jotka säilyvät huoneenlämmössä avaamattomaina parasta ennen päivään asti ja avattuna ohjeen mukaan säilytettynä vähintäänkin kuukauden. Tämä tietysti vaatii sen, että tuotetta (esim. hillot, maustetahnat, chutneyt) otetaan aina puhtaalla lusikalla, muutoin homehtumisriski on olemassa. Jotkut tuotteemme säilyvät koostumuksensa vuoksi pidempäänkin, näistä esimerkkinä kalakastike, chilikastikkeet, soijakastikkeet ja riisiviinietikka. Kookosmaito- ja kerma ovat poikkeus, ne tulisi käyttää saman päivän aikana avaamisesta. Kuivatuotteet kuten nuudelit vaativat lähinnä kuivaa säilytyspaikkaa. Lisäksi kannattaa muistaa, että säilykkeet kuten vesikastanja ja bambunverso, säilyvät paremmin toiseen suljettuun astiaan siirrettynä.

Jos pakkauksesta ei selviä tuotteen säilyvyysaika ja epäröit, kysymyksen voi laittaa yhteydenotto -linkin kautta. Sieltä se ohjautuu suoraan elintarvikeasiantuntijalle. Vastaamme mielellämme kaikkeen mieltä askarruttavaan koskien tuotteidemme säilyvyyttä.

Chilituotteiden tulisuuden vaihtelu

Tuotteiden tulisuusasteessa saattaa esiintyä vaihtelua eri tuotantoerien välillä. Tämä johtuu mm. chilin kapsaisiinin määrästä sekä chilin kasvupaikasta. Kasvukauden runsas sateisuus lisää chilin poltetta.

Bambunversojen oranssit pilkut

Spice Up! Bambunversoissa esiintyy joskus oransseja pieniä pilkkuja. Pilkut ovat bambunversojen omaa ainesta ja tulevat bambunversoista luontaisesti ulos, mikä johtuu siitä, että bambut kerätään syksyllä, jolloin on melko kuivaa ja on todennäköistä, että bambut eivät ole saaneet tarpeeksi vettä. Vesi,  johon bambut pakataan, saa oranssin aineksen tulemaan ajan myötä bambun pinnalle. Bambunversojen tuoksu ja maku eivät muutu näiden pilkkujen johdosta. Ei ole mitään haittaa, vaikka pilkkuja söisi, mutta jos niitä esiintyy, ne saa kuitenkin helposti huuhdottua pois samalla kun bambunversot muutenkin huuhdotaan ennen käyttöä.

Lasinsirpaleitako kalakastikkeessa?

Kalakastike valmistetaan käymismenetelmällä. Koska kalakastiketta käytetään suolan tavoin, on kalakastikkeesta jopa 27 % suolaa. Ei siis ole ihme, että suola tuppaa pyrkimään kosteissa oloissa luontaisimpaan muotoonsa eli kiteiksi. Suolakiteet voivat olla isojakin ja ne näyttävät aivan lasinsirpaleilta tai teräväkulmaisilta muovinpaloilta. Jos pullossasi on tällaisia kiteitä, voit halutessasi helposti varmistaa tuotteen turvallisuuden huljuttamalla pulloa kuuman veden alla, jolloin kiteet sulavat. Kiteiden muodostumista edesauttaa pitkä säilytysaika ja kylmä lämpötila.

Karvoja vai harmittomia hedelmäkuituja?

Mangon kuidut
Fine Foodsin valikoimassa on kahdentyyppistä mangotuotetta, intialaista mangochutneya ja thaimaalaista Jam It! Mangohilloa. Chutneya löytyy tulista ja makeaa tyyppiä. Joskus mangotuotteissa on karvoja muistuttavia vaaleita hedelmäkuituja. Mangochutneyn joukossa olevat mangonpalat saattavat myös näyttää joskus 'karvaisilta', riippuu hedelmän kypsyysasteesta, tyypistä ja kohdasta mistä mangopala on leikattu.

Inkiväärin kuidut
Inkiväärin maavartta eli juurta käytetään myös monissa tuotteissamme, esim. intialaisissa currytahnoissa. Inkiväärin juuri on hyvin kuituinen ja nämä kuidut saattavat näkyä tuotteissa lankamaisina kellertävinä pätkinä. Ne ovat täysin harmittomia ja kyseiselle kasville tyypillisiä.

Onko kookosmaito pilalla?

Valikoimaamme kuuluu laadukas Spice Up! kookosmaito ja -kerma, joita löytyy useita eri purkkikokoja. Kookosmaidolle tyypillistä on kookosmaidon rasva- ja vesifaasin erottuminen. Tämä on luontaista tuotteelle, reaktio joka tapahtuu ajan kuluessa ja jota edesauttaa kylmät olosuhteet. Emulgointiaineilla (esim. E435 ja E466) pyritään hidastamaan tätä erottumista, mutta sitä ei voida täysin estää. Älä siis ihmettele, jos kookosmaidossasi on päällä kovempi kerros ja tämän alta löytyy valkeaa aivan nestemäistä maitoa. Rakenne yhdenmukaistuu lämmitettäessä.
Hyvä kookoksen tuoksu ja lämmitettäessä palautuva rakenne ovat merkki hyvälaatuisesta maidosta.

Ominaishaju vai pilaantunut tuote?

Bambunversoissa on luontaisesti voimakas ominaishaju. Jos ostat ensimmäistä kertaa kaupasta Spice Up! Bambunversoja, saatat pelästyä voimakasta hajua kun avaat purkin. Haju muistuttaa hieman hevostytöille tuttua tallin hajua, lannan hajua. Hajun voimakkuus vaihtelee sesongin mukaan. Bambunversot on hyvä huuhdella huolellisesti kylmällä vedellä ennen käyttöä, lopputulos on neutraali ja saat mukavan rapsakan rakenteen curryyn tai mitä ruokaa ikinä laitatkin.

Hillojen ja marmeladien paistonkestävyys

Mackays ja St. Dalfour hillot ja marmeladit eivät ole paistonkestäviä, eli ne voivat valua paistettaessa.

Pakkausten kierrätys

Tuotteiden pakkauksista lasipurkit ja lasipullot kierrätetään lasin väristä riippuen värittömän tai värillisen lasiin keräysastiaan. Myös lasipullot, joista ei saa muovikorkkia pois, kierrätetään lasinkeräyksen kautta. Lasinkäsittelyprosessissa korkit irrotetaan ja irrottamisen jälkeen muovi lähtee energiahyötykäyttöön. Lasipurkkien metallikannet kierrätetään pienmetallikeräykseen.