Fine Foodsin tuotevalikoimaan kuuluu aitoja ja korkealaatuisia aasialaisia maustekastikkeita ja -tahnoja, wok-kastikkeita sekä kookosmaitoa, nuudeleita ja säilöttyjä kasviksia. Lisäksi valikoimassamme on myös muita korkealuokkaisia maustetuotteita sekä hilloja ja marmeladeja. Omat tuotemerkkimme ovat Wok'n Roll ja Spice Up! Sarjat laajenevat koko ajan laadukkailla mutta kohtuuhintaisilla tuotteilla.

Ota meihin yhteyttä

Thaimaa

Thairuoka on perusmakujen, suolaisen, makean, karvaan, tulisen ja happaman harmoniaa. Kokin tärkein taito on löytää balanssi eri makujen välille. Tom yam kung, pad thai, erilaiset thaicurryt, paistetut riisit ja raikkaan rapeat salaatit ovat niitä aidoimpia thairuokia, joista voi aistia sitruunaruohon, limetin, chilin, korianterin ja kalakastikkeen aromeja. Kokeile makumatkaa Thaimaan keittiön saloihin!

Kiina

Kiinalainen keittotaito on yksi maailman vanhimmista ja sen vaikutus on levinnyt ympäri maapalloa. Kiina on valtava maa, jossa maanmuodot ja ilmasto vaihtelevat suuresti alueelta toiselle. Kiinalainen keittiö on ruoan maun, värin ja rakenteen harmoniaa. Ruoalla on keskeinen osa kiinalaisten elämässä ja rituaaleissa.

Intia

Intiassa ajatellaan, että ruoanlaitto on jumalaista taidetta. Harvoissa ruokakulttuureissa käytetään mausteita niin monipuolisesti ja kehittyneesti kuin intialaisessa ruoassa. Intialaiselle ruokakulttuurille tyypillisiä piirteitä ovat runsas kasvisten ja palkokasvien käyttö. Korma, curry, tikka masala, palak paneer, dal makhani, lassi ja naan leivät kuuluvat intialaiseen ruokapöytään. Keittiössä tuoksuvat jeera, garam masala, kurkuma, kaneli, neilikka, korianteri ja inkivääri. Lähde kanssamme mausteiselle makumatkalle Intian keittiöön!

Japani

Vaikka länsimaalaiselle ihmiselle japanilaisesta ruoasta tulee useimmiten ensimmäisenä mieleen sushi, on japanilainen ruoka paljon muutakin. Japanilainen ateria koostuu useista ruokalajeista tai ruoka-aineista, jotka tarjotaan pienistä kupeista. Tyypillinen japanilainen ruoka-ateria voi koostua esimerkiksi kulhollisesta riisiä, kulhollisesta miso-keittoa, hillotuista kasviksista ja kalasta tai lihasta. Japani on ainoa maa, jossa puikot ovat ainoa ruokailuväline.

Indonesia

Indonesialainen keittiö on tyypillinen aasialainen keittiö; höyryttämistä, uppopaistamista, wokkaamista, erilaista paistamista ja grillaamista. Keittiö pohjautuu erilaisiin maustetahnoihin (bumbuihin), joissa raaka-aineina käytetään mm. shalottisipulia, valkosipulia, tuoretta ja kuivattua chiliä, kuivamausteita, kurkumaa, inkivääriä, galangalia, tamarindia ja katkaraputahnaa. Oletko jo kokeillut rendangia, mie gorengia tai täyteläistä ketjap manista?

Pohjois-Afrikka

Pohjoisafrikkalainen ja Lähi-idän keittiö ovat mielenkiintoinen sekoitus erilaisia mausteita ja raaka-aineita. Makuja, joita korostetaan mielenkiintoisilla maustesekoituksilla, ei niinkään tulisuudella. Keittiön perusmaut syntyvät mm. sitruunan, kanelin, juustokuminan, kukkien, yrttien, siementen ja muskottipähkinän sekoituksista. Mauista voi löytää niin arabialaisia, turkkilaisia, italialaisia, ranskalaisia kuin espanjalaisia vaikutteita.

Hillot

St. Dalfour hillot valmistetaan tuoreista käsinpoimituista marjoista ja hedelmistä perinteisen ranskalaisen reseptin mukaan. St.Dalfour hilloihin ei lisätä valkoista sokeria, vaan ne makeutetaan rypälemehutiivisteellä, joka korostaa hedelmien omaa makua. Ne eivät kuitenkaan ole sokerittomia. St. Dalfour hillot eivät sisällä säilöntä- tai väriaineita.

Reseptejä Aasiasta